Telling Time
Ordering Fractions
Elapsed Time
What Fraction is this?
Elapsed Time 2
100

What time is it?

2 o'clock or 2:00

100

Which Fraction is bigger?

1/2 or 5/6

5/6

100

Claire walked to town to go to the store. She left the house at 8:00am and got home at 11:00am. How long was she in town?

3 hours

100

How much pizza is left in fraction form?

2/4 or 1/2

100

Debbie woke up at 6:00 A.M. She brushed her teeth, ate breakfast, and got dressed. She was finished at 6:30 A.M. How long did it take Debbie to get ready for school?

30 minutes

200

What time is it?

6:55

200

Which fraction is smaller?

5/8 or 3/8

3/8

200

Look at the clock:

What time will it be 3 hours and 15 from then?

6:15

200

How much pizza is left?

1/3

200

If it's 7:21 p.m. now, what time will it be in 12 hours?

7:21am

300

What time is it?

10:10

300

Order these fractions

1/2, 3/4, 1/8

1/8, 1/2, 3/4

300

Emily had soccer practice today. Practice started at 4:30pm and ended 2 hours and 15 minutes later. What time did  soccer practice end?

6:45pm

300

If Kevin has 5 apples but gives Sam 2, what fraction of apples does Kevin have left?

3/5

300

Sarah's play starts at 6:00 p.m. and ends at 9:30 p.m., how long is the play?

3 hours and 30 minutes or 3 and a half hours.

400

What time is it?

1:30

400

Order these fractions

4/6, 5/10, 1/4, 1/6

1/6, 1/4, 5/10, 4/6

400

Cindy gets on the bus at 7:35am. She gets to school at 8:10, how long was she on the bus?

35 minutes

400

How much doughnut is left?

4/6 or 2/3

400

James baked a cake in 1 hour and 5 minutes and it was done at 4:50 PM. When did he start baking the cake?

3:45 pm

500

What time is it?

10:06

500

Order these fractions

1/3, 2/4, 7/8, 3/5, 1/5

1/5, 1/3, 2/4, 3/5, 7/8

500

Hunter went to bed at 9:15pm. He woke up at 7:30am for school. How long did he sleep for?

10 hours and 15 minutes

500

There are 10 slices of pizza. If April eats 2 slices and Frank eats 3 slices, how much of the pizza is left?

5/10 or 1/2 slices

500

Jose goes on a vacation in his car. He starts driving the car at 1:30 PM and reached the destination at 6:10 PM. How long did he drive for?

4 hours and 40 minutes

Click to zoom
M
e
n
u