Adding & Subtracting Fractions
Multiplying & Dividing Fractions
Elapsed Time
Fraction Word Problems
Elapsed Time 2
100

What is 6/8 - 4/8?

2/8 or 1/4

100

What is 2/4 x 7/8?

14/32 or 7/16
100

Claire walked to town to go to the store. She left the house at 8:00am and got home at 11:00am. How long was she in town?

3 hours

100

Debbie woke up at 6:00 A.M. She brushed her teeth, ate breakfast, and got dressed. She was finished at 6:30 A.M. How long did it take Debbie to get ready for school?

30 minutes

200

What is 7/9 - 2/3?

1/9

200

What is 8/12 x 1/5?

8/60 or 2/15

200

Look at the clock:

What time will it be 3 hours and 15 from then?

6:15

200

If it's 7:21 p.m. now, what time will it be in 12 hours?

7:21am

300

What is 5/9 + 1/2?

19/18 or 1 1/18

300

What is 2/3 divided by 1/6?

12/3 or 4

300

Emily had soccer practice today. Practice started at 4:30pm and ended 2 hours and 15 minutes later. What time did  soccer practice end?

6:45pm

300

Donnie plants 1/6 of her garden with flowers and 2/6 of her garden with fruit trees. The rest of her garden is planted with vegetables. What fraction of Donnie's garden is planted with vegetables?

3/6 or 1/2

300

Sarah's play starts at 6:00 p.m. and ends at 9:30 p.m., how long is the play?

3 hours and 30 minutes or 3 and a half hours.

400

What is 1/4 + 6/8?

16/16 or 1

400

What is 1/12 divided by 2/5?

5/24

400

Cindy gets on the bus at 7:35am. She gets to school at 8:10, how long was she on the bus?

35 minutes

400

Ms. Bloom has 15/16 of a pack of construction papers at her desk. Ms. Bloom takes another 2 new packs of construction papers to the class for an art project. The students use 1 3/16 pack for the art project. How many packs of construction papers are left?

1 12/16 or 1 3/4

400

James baked a cake in 1 hour and 5 minutes and it was done at 4:50 PM. When did he start baking the cake?

3:45 pm

500

What is 6/10 - 4/8?

4/40 or 1/10


500

What is 9 2/5 divided by 1 1/3?

7 1/20

500

Hunter went to bed at 9:15pm. He woke up at 7:30am for school. How long did he sleep for?

10 hours and 15 minutes

500

Evan spent 11/12 hours walking to the park, 5/12 hours walking to the beach and 10/12 hour walking home again. How many hours did Evan spend walking?

26/12 = 13/6 or 2 1/6 hours 

500

Jose goes on a vacation in his car. He starts driving the car at 1:30 PM and reached the destination at 6:10 PM. How long did he drive for?

4 hours and 40 minutes

Click to zoom
M
e
n
u