Elapsed Time
Elapsed Time Word Problems
Misc.
Temperature Word Problems
Temperature

100

Calculate the elapsed time: 7:00 a.m.-7:00 p.m.
What is 12 hours.

100

Sarah baked a cake. The instructions stated that the cake had to bake for 37 minutes. She placed the cake in the oven at 5:43 p.m. What time does she need to take the cake out the oven?
What is 6:20 p.m.

100

Alicia has soccer practice for 2 hours and 45 minutes. Practice started at 6:05 p.m. What time will she get out?
What is 8:50 p.m.

100

Fred is waiting for the water to boil so he can cook spaghetti. Would he wait until the temperature of the water reached 100 degrees CELSIUS or FAHRENHEIT?
What is 100 degrees Celsius.

100

What is the boiling point of water in Celsius?
What is 100 degrees.

200

Calculate the elapsed time: 8:45 a.m.-4:25 p.m.
What is 7 hours and 40 minutes.

200

Greg spent 2 hours and 45 minutes visiting visiting his grandmother. He arrived at 11:40 in the morning. What time did he leave his grandmother?
What is 2:25 p.m.

200

The temperature in the room was 55 degrees Fahrenheit at 8:00 a.m. Ed turned the hat on, and the temperature rose 4 degrees every 30 minutes. What was the temperature of the room at 11:30 a.m.?
What is 83 degrees Fahrenheit?

200

Jake went to the mountains last weekend. When he left Greenwood, It was 56 degrees. When he got to the mountains, it was 36 degrees. What was the difference in the temperature from Greenwood to the mountains?
What is 20 degrees.

200

What is the boiling point of water in Fahrenheit?
What is 212 degrees.

300

Calculate the elapsed time: 9:30 a.m.-4:16 p.m.
What is 6 hours and 46 minutes.

300

John went to the 4:46 movie. The movies lasts 1 hour and 58 minutes. What time is the movie over?
What is 6:44.

300

Madeline wakes up at 5:00 a.m. on Monday. Each day after that, she wakes up 17 minutes later. What time will she wake up on Friday?
What is 6:25 a.m.

300

Julie and her daughter flew to Florida. When they reached the Sunshine State, It was 68 degrees. When they returned to their home in Colorado, it was -6 degrees. What was the difference in the temperature from Florida to Colorado?
What is 74 degrees.

300

What is the freezing point of water in Celsius?
What is 0 degrees.

400

Calculate the elapsed time: 11:56 p.m.-6:22 a.m.
What is 6 hours and 26 minutes.

400

Mary plans to arrive at the airport at 11:00 a.m. It is a 1 hour and 15 minute ride by car. At what time should she leave home?
What is 9:45 a.m.

400

If the temperature is currently 58 degrees Fahrenheit, what temperature change is needed to reach 73 degrees Fahrenheit?
What is a 15 degree Fahrenheit increase.

400

Miami's average high temperature in June is 87 degrees Fahrenheit. What is the average high temperature in degrees Celsius?
What is 31 degrees Celsius.

400

What is the freezing point of water in Fahrenheit?
What is 32 degrees.

500

Calculate the elapsed time: 1:24 p.m.-2:27 a.m.
What is 13 hours and 3 minutes.

500

Kenny was taking a driving trip. She started her trip at 6:45 a.m. and reached her destination at 3:30 a.m. the next day. How much time had elapsed during her drive?
What is 20 hours and 45 minutes.

500

Gary finished reading the last three chapters of his book in 1 hour and 47 minutes. If he started at 12:48 p.m., what time did he finish?
What is 1:35 p.m.

500

Mrs. Lawrence looks up the local weather on her computer. It reads 15 degrees Celsius. Should she wear a light sweater or a heavy sweater?
What is a light sweater.

500

Identify is the temperature outside is cold, warm, or hot: 32 degrees Celsius.
What is hot.