Multiplying and Dividing Fractions

Mixed Fractions to Improper Fractions

Decimals convertions to Fractions

Worded Problems and Percentages!

4/5 x 2/5 =

4/5 (8/10 is not the symplified fraction; no point)

2 and 3/4 =

11/4

2.5 converted to a fraction?

5/2 (25/10 is invalid)

I had a huge birthday cake that had 16 slices in it. I took 1/4 slices of what Sam took. Sam took 1/2 of Alice. Alice took 8 slices from the cake. How many slices did everyone get and how many slices were left?

Sam- 4

Alice- 8

Me- 1

16-13= 3 slices were remaining.

2/10 / 2/5 =

Because when you divide a fraction, it turns into a multiplication problem, the answer has to be 25/4. (50/8 will not be considered correct)

7 and 2/5 =

37/5

3.2 converted to a fraction?

16/5 ( 32/10 doesn't give a valid answer!)

I had an extra large pizza with 34 slices in it. I took 1/2 of what Anne took. Anne took 3/4 of what Rosie took. Rosie took 16 slices. How many did each person get? Were there any remaining slices? If 'yes' how many slices?

Me- 6

Anne- 12

Rosie- 16

34-(16+12+6)=

34- 34= 0; There is no remaining slices of Pizza.

3/10 x 2/5 =

3/25 (6/50 is not correct and no point should be added.)

6 and 2/5 =

32/5

7.21 converted to a fraction?

721/100

Brian had 20 chocolates. She gave 1/5 of the chocolates to his friends. Alexandra took 2, Aleksei took 1/2 of what I took. I took double of what Alexandra took. How many chocolates did everyone get and how many chocolates were left?

Me- 4

Alexandra- 2

Aleksei-21/5 went to other friends. 1/5 of 20 is 5. 20-5= 15 chocolates. 15- (4+2+2)= 15- 8= 7. 7 chocolates are left.

10/12 x 6/2 =

15/6 (60/24 or 30/12 are not to be considered as correct.)

6 and 11/2 =

23/2

6.12 converted to a fraction?

153/ 25 (Any othjer answer will not be valid; even if it is a equivalent fraction.)

2/5 of the $60 coat= ?. Then I recieved an extra 50% discount. How much did I pay for the coat at the counter?

$12

2/5 / 7/2 =

4/35

7 and 2/9 =

65/9

5.20 converted to a fraction?

26/5 (No other answer is considered valid.)

10/22 of $88 new shoes= ?. Then I got an extra 20% discount on top of that. How much did I have to pay at the counter?

$16

Edit |
Print |
Download |
Share

JeopardyLabs