A or AN?
Addition word problems
How much money do we have?
WAS or WERE?
The Unicorn Rescue Society
100

I saw ___ cat crossing the street.

a

100

Tom bought six pieces of candy and Melissa bought 12 pieces of candy.  How many pieces of candy did they buy altogether?

6 + 12 = 18 pieces of candy

100

If I have 6 pennies and two nickels, how much money do I have?

6 pennies = 6 cents

2 nickels = 10 cents


6 cents + 10 cents = 16 cents

100

John  _________  a happy boy.

WAS

100

What is the color of the Jersey Devil's fur?

BLUE

200

The man bought ____ new car.

a

200

Mary has two dogs, three cats and five hamsters.  How many pets does she have in all?

2 + 3 + 5 = 10 pets

200

If I have 3 nickels and 3 dimes, how much money do I have?

3 nickels = 15 cents

3 dimes  = 30 cents


15 cents + 30 cents = 45 cents

200

The dogs  ________ barking all night long.

WERE

200

What is the name of Elliot's teacher?

Miss Vole

300

I went to the zoo to see ____ elephant.

an
300

Tom is packing for a trip.  He plans to take 7 shirts, 4 pair of pants, 1 bathing suit and 2 belts.  How many clothing items is he taking altogether?

7 + 4 + 1 + 2 = 14 clothing items

300

If I have four dimes and four nickels, how much money do I have?

4 dimes = 40 cents

four nickels = 20 cents


40 cents + 20 cents = 60 cents

300

Elliot  _______ afraid of the Jersey Devil.

WAS

300

Who makes snack bars with raisins for Elliot?

His grandmother

400

We went to the store to buy ___  television and  ____ new couch.

a television

a new couch

400

Jacob watched 14 movies last week and 11 movies this week.  How many movies did he watch in tow weeks?

14  +  11  = 25 movies

400

If I have two quarters and six pennies, how much money do I have?

2 quarters = 50 cents 

6 pennies = 6 cents


50 cents + 6 cents = 56 cents



400

The two sisters   _____  best friends.

WERE

400

What is the name of the woman who lives in the house on the hill - Dr. Thomas or Dr. Fauna?

DR. THOMAS

500

He left ____ extra key outside for ____ emergency.

an  extra key


an emergency

500

Sara has 26 pennies, 5 nickels and 7 dimes.  How many coins does she have altogether?

26 + 5 + 7 = 38 coins

500

If I have four quarters and three dimes, how much money do I have?

4 quarters = 1 dollar

3 dimes = 30 cents


1 dollar + 30 cents = 1.30  (1 dollar and 30 cents)

500

My friends _______ very happy because they won prizes at the fair.

WERE

500

The class goes on a field trip to:

(A) the beach

(B)  the Pine Barrens

(C)  the museum

THE PINE BARRENS

Click to zoom
M
e
n
u