JUST FOR FUN
SUBTRACTION WORD PROBLEMS
THE UNICORN RESCUE SOCIETY
A or AN???
ADDING OUR COINS
100

What day is today?

FRIDAY

100

Tom has 12 matchbox cars.  If he gives 4 to his brother, how many matchbox cars does Tom have left?

8 matchbox cars

100

The Jersey Devil has the body of a _________.

Cow  or Deer?

DEER

100

I saw  ______  bird in the tree.

A bird

100

If I have seven pennies and three nickels, how much money do I have?

7 pennies = 7 cents

3 nickels - 15 cents


7 + 15 = 22 cents

200

Is this the  fourth week or fifth week of summer school?

FIFTH WEEK

200

Sara catches 15 fish in a lake.  If she puts 8 fish back into the lake, how many fish does she have left?

7 fish

200

Who does NOT put raisins in Elliot's snack bars -his grandmother or his mother?

HIS MOTHER

200

I would like  _____ egg salad sandwich for lunch.

AN egg salad sandwich

200

If I have four nickels and three dimes, how much money do I have?

4 nickels = 20 cents

3 dimes - 30 cents


20 + 30 - 50 cents

300

What month is this? 

AUGUST

300

There are 15 cards in the parking lot.  If 9 cars drive away, how many cars are left in the parking lot?

6 cars

300

What animal is seen on the ring of both Professor Fauna and Dr. Thomas?

UNICORN

300

Please put ___ tomato and ____ onion slice in my salad.

A  tomato

AN onion slice

300

If I have 4 dimes and 18 pennies, how much money do I have?

4 dimes = 40 cents

18 pennies - 18 cents


40 + 18 = 58 cents

400

The month that comes after August is ________.

SEPTEMBER

400

There are 34 birds in a tree.  If a loud noise scares 14 birds away, how many birds are left in the tree?

20 birds

400

When they leave the bus, where does the Jersey Devil hide - in Unchenna's backpack or in Miss Vole's pocketbook?

Uchenna's backpack

400
I asked ___ friend of mine for  _____ envelope.

A friend

AN envelope

400

If I have three quarters and 6 pennies, how much money do I have?

3 quarters = 75 cents

6 pennies = 6 cents


75 + 6 = 81 cents

500

Name the two months that follow September.

OCTOBER and NOVEMBER

500

There are 36 pets in the pet shop.  If 14 pets are sold, how many pets are left in the pet shop?

22 pets

500

Can we see the Jersey Devil in the sun or in the shade?

SUN

500

I saw  ____ elephant in _____ traveling circus.

AN elephant

A traveling circus

500

If I have 3 pennies, 1 nickel, 2 dimes and 1 quarter, how much money do I have?

3 pennies = 3 cents

1 nickel = 5 cents

2 dimes = 20 cents

1 quarter - 25 cents

3 + 5 + 20 + 25 = 53 cents

Click to zoom
M
e
n
u