Math Fluency

Elapsed Time

Word Problems

Geometry

Money

100

What is 5x6=?

30

100

Mrs. Carter left the house at 6:30 a.m. She made it to work at 7:00 a.m. How long did it take for Mrs. Carter to make it to work?

30 minutes

100

I have 5 friends and each friend has 4 letters in their name. How many letters do they have in all?

5x4= 20

My friends have 20 letters altogether.

100

I have 4 sides and 4 vertices. I am a parallelogram that is both a rectangle and a rhombus. I have all right angles and all my sides are equal? What shape am I?

I am a square.

100

What is the value of a quarter?

25 cents

200

What is the product of 7x9?

63

200

Martin went to Caleb's house at 3:00 p.m. He left at 5:45 p.m.? How long did Martin play with Caleb?

2 hours and 45 minutes

200

I have 9 friends over at my house. I baked 4 cakes for each friend. How many cakes did I bake in all?

9x4=36

I baked 36 cakes for my friends.

200

I am a quadrilateral that has one pair of parallel sides. What shape am I?

I am a trapezoid.

200

What is 25 cents plus 45 cents?

70 cents

300

What is 100/20?

5

300

Tylar started dance class at 3:30 p.m. She danced for 3 hours and 15 minutes. At what time did she leave dance class?

Tylar left at 6:45 p.m.

300

Kyire has 210 baseball cards. He gave 92 baseball cards to his friends. How many baseball cards does Kyire have left?

Kyire has 118 baseball cards left.

300

Find the perimeter of a shape with a length of 3 inches and a width of 11 in. What is the perimeter?

3in x2= 6in

11inx2=22 in

P=22in + 6 in= 28 inches

300

What is a quarter plus a penny, plus a dime, and a nickel?

41 cents

400

What is 99/11=?

9

400

Kamar has football practice for 2 hours and 25 minutes. If it ends at 4:35 p.m. at what time does Kamar need to be at practice?

Kamar needs to be at practice at 2:10 p.m.

400

Paris has 10 toys. Her mom gives her 5 more. How many toys does she have now?

Paris has 15 toys.

10+5=15

400

Find the area of a rectangle with a length of 12 inches and a width of 6 inches.

12inches x 6 inches= 72 inches

A=72inches

400

I had 23 dollars. My mom gave me 30 dollars more. How much money do I have now?

53 dollars

500

What is 40x9=?

360

500

Logan started playing videos games at 1:00 p.m. He played for 5 hours and 55 minutes. At what time did Logan stop playing?

6:55 p.m.

500

True or False?

Daniel has 45 pieces of candy. He has 9 packages with 5 in each one. Does 9x7=45

False 9x7=63

9x5=45

500

What is the area and perimeter of a square with the length and width of 8 cm?

Area= 8cm x 8cm= 64 cm square units

Perimeter= 8cm + 8cm + 8 cm +8 cm= 32 cm

500

I went to the store with 100 dollars. I walked out with only 10 dollars. How much money did I spend at the store?

90 dollars

Click to zoom