Math
Reading
Life Skills- Grammar
Time Conversions
Fremont High School Culture
100

Write a fact family for number 4, 6, and 24. 


Answer: 

(6 x4 = 24)

(4 X6 = 24)

(24/6 = 4)

(24/4 = 6)


100

What is the difference between a fact and an opinion? 


Answer:

Fact is something that is proven to be true and is true for everyone,while an opinion is a view or judgement formed about something. An opinion can be different among other people

100

What is a noun? Give 3 examples for each element of a noun. 

Answer: 

Person, place, or thing - open-ended - 3 examples for each

 

100

What is the month after May?

Answer:

June

100

Name 2 out of the 5 principles. 


Answer:

Mr. Sikora, Mr. McClain, Mr. Christensen, Mr. Manka, Mrs. Beck

200

Round the following numbers to the nearest hundred.

732 

876 

555 

128 

394 

Answer:

732 (700)

876 (900)

555 (600)

128 (100)

394 (400)

200

Who did Ella’s father get married to?


Answer:

Dame Olga

200

What is a verb? Provide 5 examples of a verb.


Answer:

An action word, something you can do. Examples: run, sing, sleep, think, fight, etc.

200

February 1st is on a Wednesday.  What day of the week is January 31st?




Answer:

Tuesday

200

Other than Tiger Java, what is the name of the other coffee shop at Fremont High School?



Answer:

De Ja Brew



300

If Andrew weighs twice as much as Tim, and Tim is 220 pounds, how much does Andrew weigh?


Answer:

440

300

From the Reading Warm-Up - Who was Shirley Temple and how did she help people both as a child and as an adult?


Answer:

She was a childhood actress from the 1930s.  Her positive and cheerful movies brought people joy in a difficult time of war.  As an adult, she worked in politics as a US Delegate to help form positive relationships between the U.S and other countries. 

 

300

What is an adjective? Provide 5 examples of an adjective.

Answer:

 Describes a noun.  Examples: beautiful, fluffy, spicy, loud, funny, etc.

300

Mrs. Mann did a workout that was 83 minutes long. How many hours and minutes is this? 


 

Answer:

1 hour and and 23 minutes

300

What are the 3 parts of PBIS that make up the school motto/How we Growl? 

Answer:

Be Safe, Be Respectful, Be Responsible

   

400

If Tacos at Taco Bell are $1.00 each, and nachos are $2.00 each, and Mrs. Mann gets 1 taco for all the boys in her class, and one nachos for all the girls in her class, how much would she be spending, if she had 6 boys and 8 girls in her class? 

(6 boys get 1 taco = $1.00 x 6= $6.00)

(8 girls get 1 nachos = $2.00 x 8 = $16.00)

($6.00 + $16.00 = $22.00)

Answer:

(6 boys get 1 taco = $1.00 x 6= $6.00)

(8 girls get 1 nachos = $2.00 x 8 = $16.00)

($6.00 + $16.00 = $22.00)

400

From the MazeRunner - Why did Thomas go into the Maze, and why didn’t Alby and Mihno come out of the Maze? 


Answer:

Thomas went in to try to help Alby and Minho since they did not return from the Maze for lunch or dinner.  He gets trapped in the Maze at night with Alby and Mihno. Mihno got pricked by a griever and Alby had to carry him.  Now, Thomas is trying to climb the wall and take Mihno with him.



400

 What is an adverb? Provide 5 examples of an adverb.





Answer:

 describes a verb - how something is done. Examples: quickly, carefully, thoughtfully, loudly, slowly 

(often ends in -ly)

400

Zoe watched a YouTube video that was 96 minutes long. How does this time convert to hours and minutes? (1 hour and 36 minutes)

Answer:

1 hour and 36 minutes

400

Name at least three clubs that students can participate in at Fremont High School? 


Answer:

Open - Ended

500

If Zaven grew to be 6 feet tall by the time he is a Freshman in high school, how many inches would he be?

Answer:

 72 inches

500

 From Romeo & Juliet,What did Juliet give the nurse to give to Romeo to come home?


Answer: 

Her Ring

500

What is a preposition, and give three examples of a preposition.

Answer:

 Describes the where or when of a noun. Over, under, after, between, etc.

500

Mr. Williams jokes that he is 5 feet and 17 inches tall.  How tall is Mr. Williams in feet and inches, and why is this joke funny?


Answer:

77 inches tall.  He is 6 Feet and 5 inches tall.  The joke is funny because there are 12 inches in a foot, and he is not converting the last foot.

500

What does TST stand for? 


Answer: 

Tiger Success Time

Click to zoom
M
e
n
u