Spel
Tech
Kommunism
100

Vad heter företaget som äger Steam?

Valve

100

Majoriten av datorer nuförtiden har operativsystem. Där nästan alla "gamers" har windows. Vilken är den senaste versionen av Windows?

Windows 11

100

Vem var ledare för Soviet under andra världskriget?

Stalin

200

Vad heter det misslyckade kortspelet släppt av Valve?

Artifact

200

Numera använder datar-musen sig av lasrar för att beräkna hur mycket den ska åka i x,y-riktning. Så var det inte förr. Vad använde sig mössen av förr i tiden?

en boll

200

Vilken ledare under soviet blev mumiefierad?

Lenin

300

Vilket företag äger bland annat Riot games m.m. samt vilket land kommer företaget från?

Tencent och Kina

300

Vad heter den senaste modellen av Iphone?

Iphone 15 (pro)
300

Vilket år gick Soviet med i andra världskriget?

1941

400

Valve har släppt flera toppspel. Bland annat TFT2, Dota 2 och CS. Men vilket år släpptes Counter Strike: Global Offensive?

2012

400

Alan Turing var mannen som löste Enigma under andra världskriget men sin maskin. Han är också mannen bakom "människa eller ai" testet. Detta test var del av en artickel han skrev vid namn "Computer Machinery and Intelligence ". När publicerades detta test?

1950

400

USA och Soviet tävlade i flera områden under kalla kriget. Bland annat tävlade de när det kom till Rymden. USA vann tävlingen om förste man på månen men Soviet vann tävlingen till första man i rymden. Mannen hette Yurih Gagarin och dog ett par år efter sin resa till rymden. Vad dog han till?

Misslyckades med kontrollen över ett flygplan

500

Fram till 2023 hade Activision Blizzard en utgivare i Kina till sina spel. Deras sammarbete avbröts då det Kinesiska företaget ska ha delar av wow för deras egna spel. Vad heter den kinesika utgivaren? 

Netease

500

Teknologin har utvecklats extremt under vår livstid. Hur många indivda pixlar har en 4k skärm?

(+- 200 000)

ca 8.3 miljoner

500

Under Soviet så byttes namnen på flera rysska städer till flera viktiga Sovietiska ledare som Stalingrad och Leningrad. Sen dess så har namnen på dessa städer bytts tillbaks till det de var innan Soviet. Vad heter Stalingrad och Leningrad idag?

Volgagrad och St Petersburg