Chapter 13
Chapter 13
Chapter 13
Chapter 14
Chapter 14
100
Divide 28 ÷ 3. How many are left over?
REMAINDER is 1 because 28 ÷ 3 = 9 R1
100
Solve 63 ÷ 8. DON'T FORGET TO CHECK!!
63 ÷ 8 = 7 R7
100
68 students are separated into equal groups with 3 students left over. Tell how many groups could have been formed and how many students were in each group.
5 groups with 13 students each OR 13 groups with 5 students each
100
Solve 260 ÷ 2. DON'T FORGET TO CHECK!!
260 ÷ 2 = 130. WATCH OUT FOR THAT ZERO!!!
100
Solve 350 ÷ 5 using a basic fact and a pattern.
350 ÷ 5 = 70
200
Divide 48 ÷ 7. How many are left over?
REMAINDER is 6 because 48 ÷ 7 = 6 R6
200
Together, Megan and Sandra spent $15.50 for 2 t-shirts. Megan's t-shirt cost $3.50 less than Sandra's. How much did each girl pay for her t-shirt?
Megan paid $6 and Sandra paid $9.50.
200
Solve 62 ÷ 9. DON'T FORGET TO CHECK!!
62 ÷ 9 = 6 R8
200
Solve 495 ÷ 6. DON'T FORGET TO CHECK!!
495 ÷ 6 = 82 R3
200
Solve 365 ÷ 8. DON'T FORGET TO CHECK!!
365 ÷ 8 = 45 R5
300
Solve 82 ÷ 6. DON'T FORGET TO CHECK!!
82 ÷ 6 = 13 R4
300
Solve 34 ÷ 8. DON'T FORGET TO CHECK!!
34 ÷ 8 = 4 R2
300
Divide 38 ÷ 5. How many are left over?
REMAINDER is 3 because 38 ÷ 5 = 7 R3
300
Solve 392 ÷ 9. DON'T FORGET TO CHECK!!
392 ÷ 9 = 43 R5
300
Solve 48,000 ÷ 8 using a basic fact and a pattern.
48,000 ÷ 8 = 6,000
400
There are 26 students in the fourth grade. The students are split into equal groups of 5 students. How many students are left over?
1 student is left over because 26 ÷ 5 = 5 R1
400
At day camp, 44 campers are split into 6 equal group. How many campers are left over?
2 campers are left over because 44 ÷ 6 = 7 R2
400
Solve 73 ÷ 4. DON'T FORGET TO CHECK!!
73 ÷ 4 = 18 R1
400
Solve 406 ÷ 3. DON'T FORGET TO CHECK!!
406 ÷ 3 = 135 R1
400
Solve 742 ÷ 7. DON'T FORGET TO CHECK!!
742 ÷ 7 = 106
500
Solve 85 ÷ 5. DON'T FORGET TO CHECK!!
85 ÷ 5 = 17
500
35 cupcakes were divided evenly onto plates with 5 left over. Tell how many plates and how many cookies were on each plate.
5 plates and 6 cookies on each OR 6 plates and 5 cookies on each
500
Together, Billy and Chris spent $14.25 for 2 sandwiches. Billy's sandwich cost $4.25 less than Chris's. How much did each boy pay for his sandwich?
Billy paid $5 and Chris paid $9.25.
500
Solve 439 ÷ 4. DON'T FORGET TO CHECK!!
439 ÷ 4 = 109 R 3
500
Solve 2,400 ÷ 6 using a basic fact and a pattern.
2,400 ÷ 6 = 400
Click to zoom