Weekly Wages
Annual Wages
Time Worked
Overtime Rates
Overtime Wages
100

Employee: Tammy

Hourly Rate: \$14.10

Weekly Hours Worked: 38

\$535.80

100

Employee: Jenna

Hourly Rate: \$13.25

Weekly Hours Worked: 40

S1: 40 x 50 = 2,000

S2: \$13.25 x 2,000 = \$26,500.00

100

Employee: Shawn

A.M. interval: 8:00am-12:00pm

P.M. interval: 12:30pm-4:00pm

TH:

A.M.= 4 hours

P.M.= 3 hours and 30 minutes

TH: 7 hours and 30 minutes

100

What is the overtime rates?

Hourly Rate: \$14.20

Time and a Half:  14.20 x 1.5 = \$21.30

Double Time: 14.20 x 2 = \$28.40

100

Hourly Rate: \$15.18

Total Hours: 42

RH:

OH:

S1: 42 - 40 = 2 overtime hours

S2: 15.18 x 40 = \$607.20

S3: 15.18 x 1.5 = \$22.77

S4: 22.77 x 2 = \$45.54

S5: 607.20 + 45.54 = \$652.74

200

Employee: Johnny

Hourly Rate: \$10.75

Weekly Hours Worked: 40

\$430.00

200

Employee: Chris

Hourly Rate: \$15.01

Weekly Hours Worked: 36

S1: 36 x 50= 1,800

S2: \$15.01 x 1,800= \$27,018.00

200

Employee: Debbie

A.M. interval: 7:00am-11:00am

P.M. interval: 12:00pm-6:00pm

TH:

A.M.= 4 hours

P.M.= 6 hours

TH= 10 hours

200

What is the overtime rates?

Hourly Rate: \$12.88

Time and a Half: 12.88 x 1.5 = \$19.32

Double Time: 12.88 x 2 = \$25.76

200

Hourly Rate: \$14.02

Total Hours: 45

RH:

OH:

S1: 45 - 40 = 5 overtime hours

S2: 14.02 x 40 = \$560.80

S3: 14.02 x 1.5 = \$21.03

S4: 21.03 x 5 = \$105.15

S5: 560.80 + 105.15 = \$665.95

300

Employee: Gage

Hourly Rate: \$13.88

Weekly Hours Worked: 39

\$541.32

300

Employee: Micah

Hourly Rate: \$16.95

Weekly Hours Worked: 35

S1: 35 x 50= 1,750

S2: \$16.95 x 1,750= \$29,662.50

300

Employee: Eve

A.M. interval: 7:15am-11:30am

P.M. interval: 12:00pm-3:30pm

TH:

A.M.= 4 hours and 15 minutes

P.M.= 3 hours and 30 minutes

TH: 7 hours and 45 minutes

300

Hours Worked Each Day (No Holiday)

M    Tu    W    Th    F    Sat   Sun

8      8      8      9   10     0        0

Total Hours

Regular Hours

Time and a Half

Double Time

TH: 43 hours

RH: 40 hours

T & a H: 3

DT: 0

300

Drew earned \$13.10 per hour. He worked 40 regular hours and 3 hours on Sunday. What is his total wage?

HR: \$13.10

RH: 40 hours

OH: 3 hours (DT)

S2: 13.10 x 40 =

S3: 13.10 x 2 =

S4: x 3 =

S5:

400

Mia worked 7 hours each day from Monday-Friday. If she makes \$13.65 an hour, how much money will she receive each week?

HR:

HW:

HR: \$13.65

HW: 7 x 5 = 35

\$477.75

400

Jacob is working 6 hours a day for 5 days a week. If he is making \$17.15 an hour. How much will he make annually?

S1: 6 x 5= 30 x 50= 1,500

S2: \$17.15 x 1,500= \$25,725.00

400

Shelby worked 4 hours and 30 minutes in the morning and 3 hours and 45 minutes in the afternoon? How long did she work? Rename 60 minutes to 1 hour if necessary.

75 minutes - 60 minutes= 15 minutes

4 hours + 3 hours + 1 hour= 8 hours

8 hours and 15 minutes

400

Hours Worked Each Day (Monday, Fourth of July)

M    Tu    W    Th    F    Sat   Sun

8      9      7      9   10     0        2

Total Hours

Regular Hours

Time and a Half

Double Time

TH: 45 hours

RH: 32 hours

T & a H: 3 hours

DT: 10 hours

400

Mia earns \$15.84 per hour. She worked 45 hours from Monday to Friday. What is her total wage?

HR: \$15.84

TH: 45 hours

RH: 40 hours

OH: 5 hours

S1: 45 - 40 = 5 hours

S2: 15.84 x 40 = \$633.60

S3: 15.84 x 1.5 = \$23.76

S4: 23.76 x 5 = \$118.80

S5: 633.60 + 118.80 = \$752.40

500

Bryce makes \$15.99 an hour. If he works 6 days of the week for 6 hours each day, how much will he make at the end of each week?

HR:

HW:

HR: \$15.99

HW: 6 x 6 = 36

\$575.64

500

Zach is making \$18.00 an hour. If he works 8 hours each day Monday-Friday. How much will he make annually?

S1: 8 x 5= 40 x 50= 2,000

S2: \$18.00 x 2,000= \$36,000.00

500

Sammy began work at 9:00 A.M. She went to lunch at 1:30 P.M. She returned to work for 4 more hours after lunch. How many hours did she work before lunch? How many total hours did she work?

A.M.= 4 hours and 30 minutes

P.M.= 4 hours

TH: 8 hours and 30 minutes

500

What is the overtime rates?

Hourly Rate: \$13.14

Time and a Half: 13.14 x 1.5 = \$19.71

Double Time: 13.14 x 2 = \$26.28

500

Harry earns \$17.00 per hour. He worked 43 hours from Monday to Friday and 4 hours on Sunday. What is his total wage?

HR: \$17.00

TH: 43

RH: 40

OH: 3 hours (T&aH) and 4 hours (DT)

S1: 43 - 40 = 3 hours

S2: 17.00 x 40 = \$680.00

S3: 17.00 x 1.5 = \$25.50

17.00 x 2 = \$34.00

S4: 25.50 x 3 = \$76.50

34.00 x 4 = \$136.00

S5: 680.00 + 76.50 + 136 = \$892.50

Click to zoom