Gæt et skolecitat
Jette har svarene
Roskilde skoletrivia
Vi tager den lige med ro
100

Vi skal have flere til at gennemføre en erhvervsuddannelse! Derfor afsætter vi to mia. kroner til området og lancerer 55 initiativer.

Lars Løkke Rasmussen

100

I 2019 kom det frem at hver 7. elev i Roskilde kommune har mere end 10% fravær i skolen. Kontra dengang er der nu fundet svar på, hvad problemet skyldes?

Nice svar!

100

Hvor mange folkeskoler er der i Roskilde?

17 folkeskoler😄

100

Hvilken politiker beundrer du mest (indlands såvel som udenlands) og hvorfor?

Cool cool

200

Det socialdemokratiske forslag om at forbyde muslimske friskoler er et angreb på vigtige demokratiske principper.

Bertel Haarder

200

I 2020 fik Roskilde kommune 4,828 millioner af statspuljen til at løfte folkeskolen. Du sagde, "Tilskuddet fra puljen skal anvendes til at ansætte lærere i folkeskolen. Midlerne skal fortrinsvist anvendes til fastansatte lærere, og de skal bruges ud over de budgetter, kommunen har afsat til folkeskoleområdet i 2020. Hvis ikke alle pengene er brugt inden udgangen af 2020, skal det ikke forbrugte beløb tilbagebetales."

Hvordan kan det være, at det lige var hér, I synes, det var vigtigt, at pengene skulle bruges, og ville du have omfordelt pengene anderledes i dag?

Nice svar!

200

I 2020 var der en kvalitetsrapport for skoleområdet i Roskilde målt på karaktergennemsnit for 9. klasse. Hvilken plads på landsgennemsnittet lå Roskildes skoler?

12. plads

200

Hvad er det første du skal, når Corona siger bye bye? 

(Når vi får Danmark tilbage - ligsom i de gamle dage)

Cool cool

Click to zoom