Place Value
Time
Mean, Median, Mode (and Graphs)
Expressions and Equations
Mult.and Division Facts
100
What is the value of 5 in 835,044?
5,000
100
Write the time digitally (in numbers). Twenty-seven minutes after seven in the EVENING.
7:27 PM
100
What is the MEAN of the following set of numbers: 7, 6, 9, 7, 1
The mean is 6 because 7 + 6 + 7 + 9 + 1 = 30 and 30 ÷ 5 = 6
100
Find the value of the expression - use PMDAS!! 36 - (3 + 14)
36 - (3 + 14) = 19
100
5 x 6
5 x 6 = 30
200
Round 45,661 to the nearest thousand.
46,000
200
Write the time digitally (in numbers). Thirty minutes before nine in the MORNING.
8:30 AM
200
What is the MEDIAN of the following set of numbers: 7, 6, 9, 7, 1
The median is 7. (Did you put the numbers in order FIRST?! 1, 6, 7, 7, 9)
200
Find the value of the expression - use PMDAS!! 35 - (6 x 2)
35 - (6 x 2) = 23
200
48 ÷ 8
48 ÷ 8 = 6
300
ROUND 530,129 to the nearest HUNDRED.
530,100
300
What is the elapsed time between 1:30 PM and 5:45 PM?
4 hours and 15 minutes
300
What is the MODE of the following set of numbers: 7, 6, 9, 7, 1
The mode is 7 because it appears the MOST often.
300
Find the value of the variable. 8 x c if c = 5
8 x 5 = 40
300
9 x 7
9 x 7 = 63
400
Rewrite vertically to solve: 7,728 - 1,895.
7,728 - 1,895 = 5,833
400
What is the elapsed time between 8:10AM and 12:00PM
3 hours and 50 minutes
400
Find the MEAN of the following numbers. 4, 4, 13, 4, 7, 9, 8
The mean is 7 because 4+4+13+4+7+9+8 = 49 and 49 ÷ 7 = 7
400
Find the value of the variable in the equation: 84 ÷ m = 12
m = 7 because 84 ÷ 7 = 12
400
54 ÷ 9
54 ÷ 9 = 6
500
ESTIMATE the sum by ROUNDING to the nearest ten thousand. 18,333 + 62,142
20,000 + 60,000 = 80,000
500
It takes 160 minutes to drive from Brett's house to his grandmother's. How many hours and minutes is that?
160 minutes = 2 hours and 40 minutes
500
Find the MEDIAN of the following numbers. 4, 4, 13, 4, 7, 9, 8
The median is 7 (Did you put the numbers in order FIRST?! 4, 4, 4, 7, 8, 9, 13)
500
Melinda made 24 cupcakes and divided them equally among 4 plates. How many cupcakes were on each plate? Write an equation to solve, and then solve the equation.
24 ÷ 4 = c (or 24 ÷ c = 4 or c x 4 = 24) ......c = 6 cupcakes
500
12 x 6
12 x 6 = 72
Click to zoom