Round Place Values

Estimate Sums/Differences

Add/Subtract

Word Problems

100

Round to the ones places

4.5

5

100

Estimate

6.7 + 7.2

7 + 7 = 14

100

6.9 + 1.4

8.3

100

Becca and Kayla are going to Six Flags. One ticket costs $59.95. How much will it cost them to go to Six Flags?

$119.90

200

Round to the tenths places

3.92

3.9

200

Estimate

13.9 - 5.01

14 - 5 = 9

200

6.9 - 1.4

5.5

200

Chevy was bringing in treats for her birthday. The cupcakes cost $23.90 and the cookies cost $13.99. How much more do the cupcakes cost than the cookies?

$9.91

300

Round to the ones places

14.84

15

300

Estimate

174.94 + 34.913

175 + 35 = 210

300

5.09 + 15.9

20.99

300

Audri was running laps to warm up for volleyball. She ran 14.5 seconds on the first lap, 16.29 seconds on the second lap, and 13.921 seconds on the third lap. About how long did it take Audri to run the three laps?

About 45 seconds

400

Round to the ones places

229.95

230

400

Estimate

199.701 - 5.173

200 - 5 = 195

400

$9 - $4.50

$4.50

400

Ms. Gunter wants to buy a book about Benjamin Franklin that costs $19. She has $10.21 in her purse. How much more money does Ms. Gunter need to buy the book?

$8.79