Colors
Drinks
Food
Objects
People
100
Green banana
Како се вика „зелена банана“ на англиски?
100
That coffee
Како се вика „тоа кафе“ на англиски?
100
tasty salad
Како се вика „вкусна салата“ на англиски?
100
Left shoe
Како се вика „лев чевел“ на англиски?
100
Our doctor
Како се вика „наш доктор“ на англиски?
200
Yellow house
Како се вика „жолта куќа“ на англиски?
200
Cold milk
Како се вика „студено млеко“ на англиски?
200
Good kiwi
Како се вика „добро киви“ на англиски?
200
Big cloud
Како се вика „голем облак“ на англиски?
200
Experienced lawyer
Како се вика „искусен адвокат“ на англиски?
300
Red apple
Како се вика „црвено јаболко“ на англиски?
300
New wine
Како се вика „ново вино“ на англиски?
300
Small lemon
Како се вика „мал лимон“ на англиски?
300
This telephone
Како се вика „овој телефон“ на англиски?
300
Young (female elementary school) teacher
Како се вика „млада учителка“ на англиски?
400
Black truck
Како се вика „црн камион“ на англиски?
400
Warm drink
Како се вика „топол пијалок“ на англиски?
400
Old orange
Како се вика „стар портокал“ на англиски?
400
Interesting book
Како се вика „интересна книга“ на англиски?
400
My student
Како се вика „мој ученик“ на англиски?
500
White string
Како се вика „бел конец“ на англиски?
500
Hot tea
Како се вика „жежок чај“ на англиски?
500
Ripe cherry
Како се вика „зрела цреша“ на англиски?
500
Macedonian store
Како се вика „македонска продавница“ на англиски?
500
Happy familly
Како се вика „среќно семејство“ на англиски?