Cryptiden en Mythes
Film en TV
Geschiedenis
Minecraft
Algemeen
100

in 1967 was Roger Patterson aan het filmen in het woud van North Carolina, hier zou hij een bepaald harig en groot-voetig beest op camera vastleggen. Hoe heet deze Cryptide?

Bigfoot

100

in 1999 verdiende de film 'The Matrix' meer dan viervoud zijn budget. Het verhaal volgt Neo die leert dat de wereld waarin hij leeft niet echt is, maar wanneer Morpheus hem de keuze geeft tussen 2 pillen, welke kiest hij?

Rood

100

Na het zien van de revolutie in frankrijk, waren de kolonieën in Amerika geïnspireerd om ook terug te vechten tegen hun overheid. Maar tegen welk rijk vechtte de kolonisten in de amerikaanse revolutie?

Groot-britannië

100

Nadat microsoft minecraft had gekocht, veranderde ze minecraft bedrock totaal. Ze voegde een micro transactie systeem toe genaamd 'Minecraft Marketplace'. Wat kan je halen in de minecraft marketplace?

Skinpacks, Worlds, texture packs, etc.

100

Wat is het grootste dier in de wereld?

Blauwe Vinvis

200

dichtbij fort augustus in schotland, zou er nog een plesiosauria uit de prehistorie leven in een meer dichtbij. Hoe heet dit meer?

Loch Ness

200

Justin roiland maakte in 2013 de populaire show Rick and Morty, een comedie sci-fi show over een opa en zijn kleinzoon. Maar welke filmserie inspireerde deze 2 karakters?

Back to the future

200

Anne frank en Martin Luther King jr. waren allebei geboren in 1929, en zouden beide erg bekende figuren worden die veel mensen als voorbeeld zien. Maar wie van de 2 werd er eerder vermoord?

Anne Frank

200

De bekende creeper mob is de mascotte van minecraft, maar hij was origineel een coding error. Tijdens het maken van welke mob maakte een developer per ongeluk de creeper?

Pig

200

een link begint meestal met 'https://www.', maar waar staat de 'www' voor?

World Wide Web

300

Bekend van een fotowedstrijd en populair door videogames en de youtube serie 'Marble Hornets', hoe heet het dit bekende horrorpersonage uit de jaren 2000?

Slenderman

300

in 1937 werd door Disney de eerste Full-length animatie film uitgebracht, de film was een verfilming van een erg bekend sprookje. Hoe heet deze film?

Snow white and the seven dwarfs

300

Christopher columbus staat bekend voor het feit dat hij amerika heeft ontdekt, en alhoewel hij zelf portugees is, heeft een verschillende overheid hem op de missie gestuurd. De koning van welk land had Columbus op deze reis gestuurd?

De koning van spanje

300

Minecraft kent al sinds Beta 1.9 Villagers, en ook sindsdien zijn ze veel ge-update. Maar ze hebben ook een omgekeerde versie die grijs en hostile zijn, genaamd illagers. Welke 2 updates voegde illagers toe aan het spel?

1.11 (Woodland mansion met evokers en vindicators) en 1.14 (Raids en pillager outposts met pillagers en ravagers)

of 3 als je witches in 1.4 telt, die technisch gezien ook illagers zijn. 

300

Welk land heeft de langste kustlijn?

Canada

400

De oud griekse schrijver Homerus schreef De reis van odysseus, waar griekse held odysseus terug probeert terug te varen naar huis terwijl hij de vloek van poseidon moet ontwijken. Noem 1 van de mytische wezens die hij tegenkomt.

Hydra, Cyclops, Siren, etc.

400

Naast het maken van een energie drankje, het schrijven van meerdere liedjes en het filmen van een dood lichaam, Heeft internet ster Logan Paul ook een film gemaakt. Hoe heet deze film?

Airplane Mode

400

De middeleeuwen is één van de langste en meest bekende historische tijdperken, en alhoewel er geen definitief beginpunt was, is er wel een gebeurtenis die veel historici het beginpunt van de middeleeuwen noemen. Wat is deze gebeurtenis?

De val van het westerse romeinse keizerrijk

400

Brandon Pearce is al een tijdje een developer bij mojang, en was de lead developer aan the deep dark. Maar hij heeft al veel eerder een effect gehad op minecraft, welke populaire mod heeft hij gemaakt?

the aether

400

De teenage mutant ninja turtles' namen zijn gebaseerd op wat voor historische figuren?

Kunstenaren in de renaissance

500

De Ningen is een mens-achtige cryptide die zogenaamd diep in de oceaan leeft. Het zou 20-30 meter lang zijn met extreem lange armen. In de oceanen van welk land zou de Ningen leven?

Japan

500

Na het success van Family Guy, maakte FOX studios een spin-off gecentreerd rond Peter's vriend Cleveland. Waarin Cleveland terug gaat naar de stad waar hij is opgegroeit en een nieuwe familie begint. Maar waarom verhuisde Cleveland uit Quahog?

Omdat zijn vrouw vreemdging met quagmire

500

Alexander de grote was een sterke griekse veroveraar, die van griekenland tot aan india had veroverd. Maar toen zijn mannen verder india in wilden, zagen ze de oorspronkelijke bewoners met iets wat hun in angst wegjaagde. wat was dit?

Een Olifant

500

De enderman zijn iconische minecraft mobs, en zoals elke mob, maken ze ook geluid. En volgens de lore van minecraft is wat ze spreken ook echt een taal, maar welke taal spreken ze?

Engels omgekeerd

500
Welk bedrijf bezit Taco Bell, Doritos en Duyvis borrelnootjes

PepsiCo