Colors
Drinks
Food
Objects
People

100

Green banana
Како се вика „зелена банана“ на англиски?

100

That coffee
Како се вика „тоа кафе“ на англиски?

100

tasty salad
Како се вика „вкусна салата“ на англиски?

100

Left shoe
Како се вика „лев чевел“ на англиски?

100

Our doctor
Како се вика „наш доктор“ на англиски?

200

Yellow house
Како се вика „жолта куќа“ на англиски?

200

Cold milk
Како се вика „студено млеко“ на англиски?

200

Good kiwi
Како се вика „добро киви“ на англиски?

200

Big cloud
Како се вика „голем облак“ на англиски?

200

Experienced lawyer
Како се вика „искусен адвокат“ на англиски?

300

Red apple
Како се вика „црвено јаболко“ на англиски?

300

New wine
Како се вика „ново вино“ на англиски?

300

Small lemon
Како се вика „мал лимон“ на англиски?

300

This telephone
Како се вика „овој телефон“ на англиски?

300

Young (female elementary school) teacher
Како се вика „млада учителка“ на англиски?

400

Black truck
Како се вика „црн камион“ на англиски?

400

Warm drink
Како се вика „топол пијалок“ на англиски?

400

Old orange
Како се вика „стар портокал“ на англиски?

400

Interesting book
Како се вика „интересна книга“ на англиски?

400

My student
Како се вика „мој ученик“ на англиски?

500

White string
Како се вика „бел конец“ на англиски?

500

Hot tea
Како се вика „жежок чај“ на англиски?

500

Ripe cherry
Како се вика „зрела цреша“ на англиски?

500

Macedonian store
Како се вика „македонска продавница“ на англиски?

500

Happy familly
Како се вика „среќно семејство“ на англиски?